Vizuelni Elementi Veb Dizajna Mogu Napraviti ili Pokvariti Celokupnu Sliku

Kada dizajnirate veb, bitno je da se uverite da je dizajn atraktivan i privlačan. Klijenti koji posete veb koji ima neprikladan dizajn lako se dosađuju i više ne posećuju sajt. Međutim, neophodno je znati sledeće savete koji mogu ili da naprave mrežu ili da je razbiju.

Kerning

Kada pišete sadržaj na svom sajtu, neophodno je da razmaknete tekst kako bi korisnici mogli da čitaju i razumeju vaš sadržaj bez muke. Kada vaša slova imaju prostora, kupac će čitati jasno bez naprezanja očiju.

Takođe je dobro izbegavati veoma mala i velika slova na svom sadržaju jer otežavaju čitanje teksta. Korišćenje malih slova na svom sadržaju je važno. Možete koristiti kontrast između teksta i pozadine teksta jer sadržaj čini lakim za čitanje.

Paleta boja

Paleta boja je najvizuelniji element veb dizajna koji mnogi brendovi najviše koriste. Izbor boje za upotrebu na vašem veb dizajnu je kritičan jer se boja najbolje koristi za određeno raspoloženje i ton dizajna. Ključno je uzeti u obzir najbolju boju koja odgovara raspoloženju publike.

Važno je uzeti u obzir publiku ako sajt uglavnom posećuju deca; dobro je imati boje i dizajn koji prikazuju uzbuđenja i zabavu.

responziv veb dizajn

Dizajnirajte za svoju publiku

Kada dizajnirate svoj sajt, veoma je važno razumeti vrstu publike sa kojom imate posla. Razumite publiku kojoj šaljete poruku i moći ćete da dizajnirate svoj blog.

Ako radite sa decom, veoma je dobro da uključite aktivnosti za decu na svoj sajt koristeći dizajn. Dobar dizajn razume publiku i vodi računa o tome.
Korišćenje specijalnih efekata

Odličan vizuelni veb dizajn treba da bude umeren, bez previše animacije, mnogo boja i mnogo tekstura. Neophodno je da vaš sadržaj bude jednostavan i jasan kako bi korisnici mogli da razumeju vašu poruku. Koristite specijalne efekte na svom sajtu i izaberite efekte koji će vaš sadržaj učiniti jednostavnim za određivanje njegove vrednosti.

Gore navedeni saveti su važni da vam pomognu da postanete svesni nekih načina koji mogu da naprave ili pokvare vašu veb lokaciju.

Slični članci

Advertismentspot_img

Popularno