5 Elemenata Modernog Veb Dizajna

Savremeni dizajn veb stranica je relativan pojam. Neki pojedinci možda misle da je sajt napravljen 2010. savremen, dok su drugi ljudi u oblasti veb dizajna videli mnogo novih stavki u poslednjoj kalendarskoj godini, da je ono što je pre 2021. trenutno zastarelo.

Ono što primećujemo je da modernom dizajnu veb sajta nije potrebno ili ne koristi niz zvona i zviždaljki. Što je najjednostavniji i uredniji, to će korisničko iskustvo biti veće. U nastavku je navedeno pet važnih elemenata modernog dizajna veb stranica:

1. Moćna, ali ograničena, paleta boja

Ovo može izgledati uznemirujuće, ali strategije boja i upotreba boja su izuzetno važne ako je u pitanju savremeni dizajn. Čvrsta paleta boja može pomoći da se postigne kohezivnost koja uključuje ono što vaša kompanija postavlja.

Firme koje imaju i sekundarne i primarne boje imaju više prostora za pomeranje da rade zajedno kada kreiraju nove komponente za svoju veb lokaciju, dok su to odredišne stranice početne stranice, sajtovi ili čak izvorna baza podataka.

moderan Veb dizajn

2. Mnogo belog prostora

Ovo ide zajedno sa prethodnom modernom komponentom dizajna sajta, ali bela oblast je takođe prilično atraktivna s obzirom na vizuelne elemente. Ne mora se ni izbeljivati. Bela oblast je fraza koja se koristi za količinu „prazne“ oblasti koja funkcioniše kao bafer između svih komponenti na stranici, kao što su rezervna kopija, bočna traka i margine, itd.

Stvari bi trebalo da imaju prostora da dišu; čak i ako je vaša veb lokacija zauzeta, prilično je teško usmeriti interesovanje oka vašeg klijenta.

3. Relevantni pozivi na akciju

Kao što smo ranije nagovestili, pretvaranje saobraćaja u potencijalne klijente i klijente je takođe veoma značajno za moderan dizajn veb stranica i evo zašto: Sajtovi su namenjeni da vas povežu sa svim muškarcima i ženama koji su zainteresovani za vaše članke, robu i rešenja. Nakon što se ova veza stvori, želite da zadržite neku vrstu veze sa tim posetiocima.

4. Sterilno pozadinsko kodiranje

Ova komponenta modernog dizajna veb stranice je ona koju možda nećete primetiti vizuelno, iako je ona najverovatnije najznačajnija kada je u pitanju performanse vaše veb stranice. Iza svake veb lokacije nalazi se odličan posao kodiranja na pozadini koji može da diktira kako vaša veb lokacija funkcioniše.

5. Izgled za vaš User First

Ovaj odeljak Savremenog izgleda sajta je upravo ono što zvuči: Morate da dizajnirate svoju veb stranicu za korisnika, a ne samo da poboljšate svoje rangiranje. Preduzeća, iz osećaja očaja da bi dobili bolje pozicije, imaju tendenciju da rade stvari koje su „odlično“ za Google, ali užasne za potrošača.

Slični članci

Advertismentspot_img

Popularno