Kako Da Koristim Radnje u Photoshopu CC?

Photoshop akcije se mogu kreirati ili preuzeti u zavisnosti od želje korisnika. To su jednostavno snimljene komande koje možete da primenite na svoje datoteke, posebno ako se vaš rad često ponavlja koje ne želite da kreirate svaki put kada radite na projektu.

Dizajnirani su da vam uštede vreme za proces uređivanja. Možda se pitate kako možete da koristite Photoshop cc akcije. To je bez napora. Evo jednostavnog vodiča za isto:

Prvi korak: instalirajte ili kreirajte akciju

Ovde imate dve opcije. Možete da kreirate svoju akciju ili da je instalirate. Ako niste dobri u dizajnu, nemojte gubiti vreme na kreiranje. Možete ga preuzeti i instalirati sve dok odgovara vašim potrebama. Pročitajte više ovde za uputstva za instalaciju.

Photoshop akcije

Drugi korak: izaberite akciju

Možda imate više od jedne Photoshop cc radnje, pa ćete morati da izaberete ono što vam najbolje odgovara. Uverite se da je radnja koju izaberete relevantna za projekat koji uređujete.

Treći korak: kliknite na trougao

Na vašoj radnoj tabli nalazi se trougao na levoj strani radnje koju ste izabrali. Kliknite na nju i ona će se proširiti da vam pruži listu radnji koje su vam dostupne. Sa liste izaberite radnju koja najbolje funkcioniše sa slikom koju želite da izmenite. Neka ima dimenzije koje su vam potrebne.

Četvrti korak: kliknite na akciju

Morate da kliknete na određenu radnju koju želite da koristite. U desnom uglu videćete dugme „Reprodukuj“. Klikni na to. To će učiniti da se slika koju uređujete prilagođava na osnovu podešavanja akcije. Dobro! Ti si to uradio.

Slični članci

Advertismentspot_img

Popularno