Kako Koristiti Photoshop Kao Uređivač Fotografija

Ponekad kada fotografišete, naiđete na slučaj da napravite savršenu sliku, ali boja obično nije po vašem ukusu. U drugom primeru, možda ćete pronaći zalihe fotografija sa prelepom temom, ali na žalost, to se ne uklapa u vaš stil brendova.

Obično u takvom scenariju ono što vam dolazi u pomoć je čin korišćenja Photoshopa da biste uredili svoju fotografiju do savršene.

U ovom članku ćete naučiti kako da koristite Photoshop kao uređivač fotografija i možda ćete proširiti svoje iskustvo i stručnost u filmskoj industriji.

Izrezivanje i ispravljanje fotografije

Naravno, ovde ćete morati da imate veštine isecanja fotografija. Koristeći alate za isecanje, odrežite ivice, zatim promenite oblik i na kraju veličinu fotografije. Takođe možete odlučiti da ispravite krivu obalu ako postoji potreba.

Povećajte boju i osvetljenje

U Photoshop tehnologiji ćete pronaći slojeve za podešavanje za poboljšanje osvetljenosti i boje. Obavezno ih koristite u skladu sa tim kako biste postigli savršenu fotografiju.

Oslobodite se neželjenog sadržaja

Koristeći alatku Spot Healing Brush plus alat Patch, možete ukloniti sve elemente koji ometaju vašu fotografiju. Karakteristike koje ometaju su stvari kao što su slojevi koji toniraju jasnoću slike.

Iditovanje slika u fotosopu

Dodajte efikasno

Photoshop ima grafički filter Tilt-Shift Blur, koji dodaje kreativne efekte na fotografiju tokom Photoshopa. Kada uređujete fotografije, morate da koristite ovu funkciju jer vam omogućava da konvertujete boje iz crne u belu u isto vreme dodajući staromodni tonirani izgled.

Izoštrite svoju fotografiju i sačuvajte

Funkcije Photoshopa imaju filter za izoštravanje, alat koji vašoj slici daje završni dodir. Budite sigurni da koristite ovaj alat mudrije.

Kada završite sa izoštravanjem, možete da sačuvate svoju fotografiju u PSD formatu za buduće uređivanje. Ako treba da delite kopiju svoje slike na mreži, moraćete da je zadržite kao JPEG.

U zaključku, umetnost Photoshopa i uređivanja slika u filmskoj industriji raste po veoma visokom procentu. Ljudima je preko potrebna fotografija odličnog izgleda, a jedini način da se to postigne je učenje koncepta Photoshopa. Nadamo se da ste shvatili nešto što će vam pomoći u uređivanju fotografija.

Slični članci

Advertismentspot_img

Popularno