6 Photoshop Funkcija Koje Svaki Grafički Dizajner Treba Da Zna

Photoshop je jedan od ocenjenih alata za dizajn koje možete pronaći u digitalnoj industriji i ako ga ne koristite, sigurno propuštate. Ovaj neverovatan softver za uređivanje fotografija može pretvoriti vašu sliku u remek-delo. Dolazi sa neverovatnim karakteristikama koje će vaš dizajn podići na viši nivo, a jedna od najzanimljivijih stvari u vezi sa njim je da nikada ne možete prestati da učite.

Bez obzira da li radite na alatu godinama ili tek počinjete, postoje stotine profesionalnih funkcija koje tek treba da budu predstavljene. Ako ste grafički dizajner, evo šest važnih funkcija Photoshopa koje treba da znate.

1. Karakteristika kapaljke

Ako ste grafički dizajner, ono što vas može učiniti boljim od konkurencije je koliko se dobro igrate bojama kako biste svoje slike učinili lepim. Na sreću, Photoshop ima neverovatnu funkciju koja vam daje priliku da dobijete željene boje. Ako već dugo koristite Photoshop, već znate koliko je važna ikona kapaljke i možete učiniti da bilo koja slika izgleda zapanjujuće korišćenjem najboljih boja.

2. Pametni objekat

Izvođenje filtriranja i nedestruktivne transformacije može učiniti da vaše slike izgledaju prezentativno i da privlače pažnju. Ako mislite da vaše slike izgledaju dosadno, možete koristiti funkciju pametnih objekata da ih transformišete na bilo koji način koji želite.

Na taj način će izgledati zapanjujuće bez gubitka stvarnog kvaliteta. Za inspiraciju, pročitajte ovaj post i obrazujte se kako da koristite pametni objekat da podignete svoje dizajne na viši nivo.

3. Funkcija mešavine kanala

Slike u boji izgledaju zapanjujuće, ali ne možemo poreći činjenicu da je crno-bela slika ponekad vidljivija. Sa Adobe Photoshop softverom možete odlično i lako da kreirate crno-bele slike. U osnovi, ovaj softver za uređivanje fotografija dolazi sa visokim kvalitetom kontrasta i vaše slike će izgledati sjajno i tačno prikazati željenu poruku.

Obrada slike u photoshop-u

4. Izvoz kao i izvoz grafike

Funkcija „Izvezi kao“ vam daje priliku da uzmete svoj PSD, a zatim ga izvezete kao optimizovanu PNG, GIF, SVG ili JPEG sliku. Zanimljivo je da sa ovom funkcijom postaje lakše izvoziti određene slojeve kao pojedinačne slike, a takođe možete izvesti različite verzije slične slike, što znači da je moguće izvoziti grafiku mrežnjače u 3k, 2k, punoj veličini i pola veličine.

5. Crtanje oblika i vektorske grafike

Da li ste se ikada zapitali kako nastaje vektorska grafika? Ako imate, lako ih je kreirati pomoću „alata za oblikovanje“ ili „alatke olovke“ dostupnih u Photoshopu.

Možete kreirati različite oblike prema vašim ličnim ili željama kupaca i dodati gracioznost svom dizajnu.

6. Maske slojeva

Ako mislite da dve slike izgledaju bolje zajedno nego pojedinačno, možete ih profesionalno kombinovati zahvaljujući Photoshopu. Osim toga, maska sloja vam omogućava da prikrijete efekte ili grafiku umesto da ih brišete i mešate umetnička dela kako bi vaš dizajn izgledao zapanjujuće.

Slični članci

Advertismentspot_img

Popularno