Savremeni tretmani za negu lica

Nega kože lica se u poslednjih nekoliko godina razvila u pravom smislu te reči. Danas postoji čitav niz savremenih tretmana, koji su zasnovani na najnovijim saznanjima iz oblasti dermatologije. Međutim, mnogi od ovih tretmana podrazumevaju primenu veoma jakih hemijskih supstanci ili čak hirurških postupaka, što može biti previše invazivno za većinu ljudi. Zato je važno da se informišete o alternativnim tretmanima koji su manje invazivni, a i dalje pružaju odlične rezultate.

Hemijski piling

Hemijski piling predstavlja tretman kože koji podrazumeva nanošenje raznih vrsta hemikalija na kožu, u cilju uklanjanja oštećenih ćelija i potpune obnove kože. Postoje tri vrste hemijskog pilinga – površinski, srednji i duboki piling – a rezultati su često dramatični. Međutim, budući da se ovaj tretman bazira na upotrebi hemikalija, može biti previše invazvan za određenu grupu ljudi.

Alternativa hemijskom pilingu su enzimski piling i mehanički piling. Enzimski piling se zasniva na upotrebi enzima koji su slični onima koje proizvodi koža, dok se mehanički piling bazira na upotrebi specijalnih četki koje uklanjaju oštećene ćelije. I jedan i drugi piling su manje invazivni od hemijskog pilinga, a i dalje pružaju odlične rezultate.

chemical peeling

Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija podrazumeva korišćenje finih kristala radi uklanjanja oštećenih ćelija i uklanjanja tragova starenja sa kože. Ovaj tretman često se koristi u anti-age tretmanima, a radi se u kozmetičkim salonima i ordinacijama. Međutim, postoji i druga verzija mikrodermoabrazije, koja se zasniva na primeni specijalne četke umesto kristala, a koja je pogodnija za osetljivu kožu.

Laserski tretmani

Laserski tretmani su veoma popularni u poslednje vreme, a koriste se za uklanjanje ožiljaka, fleka, pigmentacija i drugih deformiteta na koži. U zavisnosti od vrste tretmana, mogu biti manje ili više invazivni, a neki zahtevaju i duži period oporavka. Ako tražite manje invanzivan tretman, uzmite u obzir epilaciju laserom koja nepogrešivo uklanja dlačice sa kože lica.

Alternativa laserskim tretmanima su radio frekvencijski tretmani i ultrazvučni tretmani. Oba tretmana baziraju se na primeni visoke frekvencije zvučnih talasa, koji stimulišu obnovu ćelija kože i pružaju mnoge druge benefite.

Hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je supstanca koja se prirodno nalazi u koži i koja joj daje elastičnost i volumen. Ovaj tretman uključuje direktnu injekciju hijaluronske kiseline u kožu, što može da poboljša izgled kože i popuni bore.

Međutim, ovaj tretman je invazivan, pa je mnogima neprihvatljiv. Srećom, postoji alternativa hijaluronskoj kiselini, a to je upotreba hijaluronske kiseline u krema ili serumima, koji se nanose direktno na kožu. Ovi proizvodi su nekada u prednosti u odnosu na injekcije hijaluronske kiseline jer mogu smanjiti suvoću i poboljšati elastičnost kože, a ne podrazumevaju direktnu injekciju u kožu.

PRP tretman

Postupak PRP tretmana obično se sastoji od nekoliko koraka. Prvo, pacijentu se uzme uzorak krvi. Zatim se krv obrađuje kako bi se izdvojili trombociti i koncentrisala plazma bogata trombocitima. Koncentrisana plazma se zatim ubrizgava ili nanosi na određeno područje tela, kao što je koža, radi regeneracije i obnavljanja.

PRP tretman 

IPL tretman

IPL tretman (Intenzivna pulzna svetlost) se koristi za uklanjanje fleka, ožiljaka i drugih deformiteta na koži. Ovaj tretman je manje invazivan od laserskog tretmana, a istovremeno pruža odlične rezultate. Tretman se sastoji od primene pulsnih svetlosnih talasa na kožu, što dovodi do stimulacije obnove ćelija kože i poboljšanja izgleda kože.

Dermaplaning

Dermaplaning se radi primenom specijalne oštrice, kojom se uklanjaju mrtve ćelije i nečistoće sa kože. Ovaj tretman je pogodan za sve tipove kože, a pruža mnoge prednosti, poput poboljšanja teksture kože i smanjenja bora. Međutim, ne preporučuje se osobama sa problematičnom kožom ili aknama.

Kozmetički tretmani

Kozmetički tretmani su veoma raznovrsni i mogu podrazumevati primenu različitih preparata za kožu. Dovoljan je samo jedan tretman lica poput čišćenja lica, toniranja i hidratacije kože, da koža izgleda sjajno i zdravo. Kozmetički tretmani su retko invazivni i ne podrazumevaju primenu jakih hemikalija ili hirurških postupaka, pa su idealni za ljude koji žele da poboljšaju izgled kože na prirodan način.

Hijaluron fileri

Hijaluronski fileri predstavljaju popularan estetski tretman protiv bora i smanjenja vidljivosti starenja kože. Ovaj tretman uključuje ubrizgavanje hijaluronske kiseline u kožu, čime se postiže popunjavanje bora i linija lica, poboljšava elastičnost kože i čini kožu mlađom izgledom. S obzirom na svoje brojne benefite i manje invazivnu prirodu u odnosu na neke druge estetske tretmane, hijaluronski fileri su veoma popularan izbor među ljudima koji traže savremeni tretman za negu kože.

Ukratko, savremeni tretmani za negu lica su brojni i raznovrsni, što omogućava svakoj osobi da pronađe tretman koji joj odgovara. Važno je napomenuti da ne postoji univerzalan tretman koji će odgovarati svima, te je potrebno pronaći tretman koji odgovara vašem tipu kože. Kada se pravilno primeni, svaki od ovih savremenih tretmana pružiće vam savršeno zdrav i blistav ten koji ćete s ponosom pokazivati.

Slični članci

Advertismentspot_img

Popularno