Kako Mogu Da Poboljšam Svoje Fotografske Veštine

Mnogi ljudi uživaju u slikanju, bilo da se radi o fotografijama porodice i prijatelja ili divnim fotografijama prirode. Uz moderne inovacije u fotografiji, više nisu potrebna ogromna ulaganja da biste postali fotograf početnik. U stvari, mnogi pametni telefoni na tržištu su u stanju da naprave prilično zapanjujuće snimke.

Evo nekoliko saveta i trikova za učenje tehnika za snimanje dobrih fotografija:

Budite pažljiviji

Kao dugogodišnji fotograf, možda je najbolji savet koji bih mogao da dam bilo kome da jednostavno bude pažljiviji. Svakog dana u medijima (novine, časopisi, televizija, itd.) vidimo hiljade slika i fotografija.

Sledeći put kada uzmete papir pre nego što uđete u tekst, pauzirajte i provedite malo vremena razmišljajući o fotografijama. Pokušajte da izaberete nekoga ko vam se dopada (bez obzira na temu), a zatim pokušajte da objektivno razmislite o tome zašto se okvir dopada.

Oprema za fotografa

Čvrsto isecite fotografije

Ako uradite gorenavedeno, možda ćete primetiti da (sa portretima posebno) usko isečene fotografije imaju više privlačnosti. Često kada snimate glavu, previše je lako snimiti glavu subjekta u sredini kompozicije sa dosta prostora oko njih. Zapravo, ako pogledate mnoge snimke u časopisima itd.,.

Primetićete da su često veoma čvrsto podrezane tako da cela glava ne stane u okvir. Igrajte se sa ovim; može napraviti dramatičnu razliku u portretima koje snimate.

Snimajte u zoru i sumrak.

Ako snimate napolju, pokušajte da snimate u zoru i sumrak. U ovim trenucima sunce je mnogo niže na nebu. Zahvaljujući tome, daje mnogo topliju vrstu svetlosti nego usred dana. Konačni rezultat ovoga je da će vaše fotografije odmah biti privlačnije jer će se kupati u toplom svetlu bogatom tonovima.

Slični članci

Advertismentspot_img

Popularno